W Warszawie jeździ 2500osób. Co to terminu to w różnych miastach jeżdżą różnie, w piątki, w soboty, w swięta bez samochodu, w pierwszy weekend w ostatni. Wybraliśmy ostatnia sobotę miesiąca żeby nie kolidować z masą w Katowicach, bo i od nas jeżdżą tam rowerzyści. I koledzy z górnośląskiej masy są nam za ten termin wdzięczni, sami reklamując ZMK u siebie i jadąc w naszej imprezie. Jak pokazała ostatnia masa sobotni termin pasuje sporej grupie osób( w k-c jeździ ostatnio 50-60 osób max) wiec będziemy sie go trzymać, tym bardziej że jest mniejszy ruch i można bezpieczniej przejechać. Chcemy żeby ZMK to było wydarzenie i święto dla rowerzystów z piknikiem i koncertem na końcu. Dzięki temu nasze postulaty są bardziej słyszalne. W ciągu roku będą dwie masy krytyczne.
Oczywiście sobota jest lepszym terminem od piątku to nie podlega dyskusji, chodziło mi raczej o częstotliwość że jest co miesiąc a u nas tylko raz w roku.
ZMK napisał/a:
W ciągu roku będą dwie masy krytyczne
No dwie to już coś, więc jest coraz lepiej Pozdrawiam
Za niecałe dwa tygodnie rowerowy weekend-dwie masy krytyczne i rajd rowerowy:
http://www.zaglebie.info/...-weekend-,10766
a taki plakatem miasto Czeladź reklamuje imprezę na mecie:
to proponuje taką trasę-
spotkanie za Realem- jedziemy przez Piaski (tam dołączają pozostali), a później skrótami przez Milowice dojeżdzamy do Centrum Sosnowca.
Co na taki pomysł. No chyba że jedziecie z Będzina do Sosnowca od strony Małobłądzkiej, wtedy widzimy się na miejscu.
Jeśli o mnie chodzi to nie jest zły pomysł, ale niech wypowiedzą się inni z Będzina bo jak narazie to tylko ja o tym piszę żeby się nie okazało że będę tam sam
A ja mam taką prośbę do organizatorów - żeby po Masie przejechali się (np. wokół Pogorii) i zebrali z drzew plakaty reklamujące i taśmę klejącą (bo z niektórych plakatów tylko tyle zostało), żebyśmy nie mieli powtórki z kampanii wyborczych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum