FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Rejestracja Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj

Forum mieszkańców Sosnowca Forum mieszkańców Dąbrowy Górniczej Forum mieszkańców Czeladzi Zaglebie.Info - Serwis informacyjny Zagłębia Dąbrowskiego Forum dla Zagłębia Dąbrowskiego E-Sosnowiec Starostwo Powiatowe w Będzinie

Poprzedni temat «» Następny temat
Konto internetowe - w jakim banku?
Autor Wiadomość
Benio

Wysłany: 2009-02-17, 22:48   Konto internetowe - w jakim banku?

W ktorym banku warto zalozyc konto internetowe? Thx za opinie.

cezar borgia 

Wysłany: 2009-02-17, 23:03   

najlepiej w takim, do którego hakerzy nie zrobią Ci wycieczki krajoznawczej :mrgreen:

olo81

Wysłany: 2009-02-18, 00:43   

Ja polecam mBank
bezpłatne
dużo bezpłatnych bankomatów
Przejrzysta strona konta

wada to wpłatomaty, ale zawsze można dać zarobić jakiemuś pośrednikowi i ominąć wpłatomat.
Bank nie ma realnych oddziałów.

Ostatnio zmieniony przez olo81 2009-03-10, 10:38, w całości zmieniany 1 raz  

poziomka 

Wysłany: 2009-02-19, 21:44   

Krzystałam z dwóch w różnych bankach, więc coś na ten temat wiem:
1. najkorzystniejsze miałam w Milennium - 0 złotych za przelewy i 0 za prowadzenie (ale może dlatego, że do kredytu hipotecznego mi założyli, więc nie ręczę, że każdy klient tak ma)
2. w PKO BP - 50 groszy za każdy przelew.

Jak się ma e-konto to można sobie zaoszczędzić na wyciągach - większość banków przesyła je do domu i każe sobie za to płacić, ale teraz można brać wyciągi elektroniczne, wysyłane na e-maila i wtedy nic nie kosztują. Podobnie rachunki w niektórych firmach, np. bezpłatnie w vattenfallu w taryfie on-line.

Napisz co wybrałaś! :)

Martin 

Wysłany: 2009-02-20, 09:14   

Ja nie mam porównania z innym bankiem, ale mam konto w Śląskim i nie narzekam.
Konto internetowe i przelewy za darmo więc jestem zadowolony. Szkoda tylko że korzystanie z innych bankomatów jest płatne, bo np. często bywam w Szczyrku a tam bankomatu Śląskiego nie ma, ale nie jest to akurat jakiś duży problem. ;-)

le_szek 

Wysłany: 2009-02-20, 21:23   

Ja mam (między innymi) konto w Volkswagen Bank direct - dobre, jeśli ktoś nie potrzebuje wpłacać gotówki ;-)
Prowadzenie bezpłatne. przelewy bezpłatne, karta VE bezpłatna, wypłaty z bankomatów wszystkich bezpłatne (powyżej 400 zł, teraz jest promocja i do lipca bodajże wszystkie wypłaty są bez prowizji).
Mam też konto inteligo - prowadzenie jest bezpłatne, jeżeli średnie miesięczne saldo wynosi przynajmniej 100 zł (lub jest umowa debetu/kredytu w rachunku), karta VE - wydanie niecałe 2 zł, 99 gr miesięcznej opłaty, przelewy poza PKO BP - 99 gr (wewnątrz PKO bezpłatne). Wypłaty z bankomatów PKO BP bezpłatne, można wpłacać na konto bez prowizji w oddziałach i agencjach PKO BP.

Mam jeszcze konto firmowe w ING (direct), widzę że coś podobnego jest jako konto osobiste. Tu zaletą jest przede wszystkim możliwość wpłaty we wpłatomatach :-D

DoNE 

Wysłany: 2009-04-15, 15:51   

polecam PKO BP. Mam konto już od dawna i sobię chwalę - zwłaszcza za serwis iNteligo

Killstar 

Wysłany: 2009-04-15, 15:56   

Polecam ING Bank śląski i konto internetowe DIRECT, wszystkie tranzakcje sa bezpłatne.

marcin_burex 

Wysłany: 2009-04-15, 16:23   

Ja mam konto DIRECT w ING Śląskim.
Zalety:
-2 zł prowizja miesięcznie
-w euronecie wypłacam za darmo
-powiadomienie poprzez SMS za darmo
-wpłatomaty darmowe
-przelewy internetowe za darmo
Jeśli ktoś często korzysta z usług Pani przy okienku- odradzam, bo wtedy naliczaja ogromne prowizje. Ale w dzisiejszych czasach kto by chodził do okienka

twari

Wysłany: 2010-03-27, 16:29   

Cóż.. ja mam 2 konta w ING i nie narzekam. Mają sporo plusów. Podoba mi się miła obsługa w mniejszych placówkach. Zawsze udaje mi się z nimi fajnie dogadać i sprawiają wrażenie ludzkich. Odrzucają mnie natomiast takie "banki" jak Lukas, MultiBank i inne maleństwa a także niereformowalne kolosy jak PKO, BPH czy - o zgrozo - Bank Pocztowy.

A tak ps - w ING mają też fajne reklamy :) Jak choćby "tata kupa" :D
Ostatnio wpadła mi ta reklama w wersji nieco... rozbudowanej:
http://tworzymyhistorie.pl/poczekalnia.php?pid=121
polecam :)

Ups sorki - nie wiedziałem że ten temat jest już tak stary...

Jaloguz

Wysłany: 2010-06-13, 19:20   

Mbank, chociaż ostatnio rozważam zmianę na ING.

cola 

Wysłany: 2010-07-07, 14:47   

Ostatnio (w ostatnich miesiącach) również banki dołączyły do grona reklamodawców, którzy prezentują się z absurdalnym humorem - i fajnie:)

Odpowiedz do tematu